Бибтекс

За нас

Основана през 1991 г. като официален представител на фирма Agatex, Канада, „Бибтекс“ е една от първите компании, вносители на дамаски на българския пазар. През 2002 г. фирмата започва производствена дейност и открива първата си фабрика за дамаски, следвайки световните тенденции в дизайна и европейските стандарти за качество. За изминалите 28 години наши партньори са утвърдени производители на мебели, дизайнери и тапицерски студиа от страната и чужбина – надежден индикатор както за качеството на предлагания от „Бибтекс“ текстил, така и за нашия професионализъм и коректност. През изминалите години фирмата разширява непрекъснато кръга от предлагани артикули, към днешна дата при нас Ви очаква богата гама от дамаски, изкуствени кожи, пердета и завеси, спално бельо и хавлиени изделия, килими и аксесоари за дома.

От 2010 г. гореизброените артикули, координирани по десени и цветове, благодарение на което се постига хармонично и естетично решение за заобикалящия Ви интериор, се помещават в един своеобразен дом на интериорния тексил, текстилен център BIBTEX е един от най-мащабните в България. 

През 2014 г. отвори врати нашето ново представителство в град София, с което се роди и новият ни бутиков бранд – bibtex HOME.

Основното ни предимство е, че в качеството си на производител и директен вносител (от Испания, Белгия, Германия, Канада, Турция, Египет и др.) на различни видове текстил, можем да си позволим да поддържаме оптимални складови наличности на всички предлагани артикули и да предложим на своите клиенти и на дребно, и на едро изключително конкурентоспособни цени.

Производство

Фабрика „Бибтекс“ е специализирана в производството на дамаски за нуждите на мебелната индустрия. Разполагаме с интегрирана вертикална система за производство на жакард, шанил, флок и дигитален принт, както и собствена лаборатория за тестване на произведените тъкани. Освен безкомпромисното качество, наш приоритет е и ексклузивният дизайн на предлаганите тъкани, за което разчитаме както на собствения си дизайнерски екип, така и на партньорството си с утвърдени белгийски и италиански дизайнери.

Ежегодно фабриката представя своята продукция на най-мащабното и престижно световно изложение „Хаймтекстил“, Франкфурт, което задава интериорните тенденции в началото на всяка календарна година. С годишна продукция, надхвърляща 6 милиона линейни метра, и трайно позициониране на пазара на цели три континента – Европа, Азия, Африка, фабрика „Бибтекс“ бележи устойчиво развитие, което е резултат от компетентното управление на производствените мощности и успешния маркетинг.